Morsverden.dk
Forside
Debat
Rabatlisten
Babylisten
Statistik

Opskrifte-arkiv
Spillearkade
 

Velkommen gæst ( Log In | Registrer )

<< Tilbage

Mor-/barn-profil for Lea K Andreassen og Nadja

Mor: Lea K Andreassen, 33 år ( 24/2)
Datter: Nadja, 14 år

Fødselsdato: 13/6-2004 kl 07:33
Oprindelig termin:14/6-2004
Født da mor var 39+6 henne
Fødselsvægt: 3040 g
Fødselslængde: 49 cm
Fødested: rigshospitalet
Bopæl: Ringsted
e-mail

> Ret profil / Tilføj søskende <

mor
mor
slet
. Info . Vægt og længde . Motorik . Tænder . Billeder . Fødslen .

Fødselsberetning:

Jeg må nok heller lige starte med at sige at stefan og jeg boede i nordjylland og min familie bor i kbh. Men da Stefan var på skole i roskilde i 5 uger. Og da jeg var færdig med mine eksamner tog jeg også til kbh for at være så tæt på ham som muligt hvis nu der skulle ske noget.

Lørdag d. 12/6-04
Vi havde sovet hos min ene storebror men skulle videre til min anden storebror så min mor kom og hentede os hun skulle lave mad til os om aftenen hos min storebror.

KL:19:30
Jeg har lige slukket min smøg da jeg mærker noget sive ud i mine trusser jeg rejser mig op i den tro at jeg har tisset i bukserne, men halv vejs ude på toilettet vender jeg mig om kommer der mere, på det tidspunkt var jeg godt klar over at det var vandet så jeg fik slynget det ud til min mor og stefan og så smuttede jeg ellers ud på toilettet.
Jeg ringer så ud på Hvidovre hospital for at høre hvad jeg skal gøre. De siger til mig at jeg må høre ud på rigshospitalet for de ville ikke tage mig. Det var en rigtig dum kælling jeg snakkede med.
Jeg blev så frustreret over hende at jeg i stedet fik stefan til at ringe til rigshospitalet for jeg skulle i hvert fald ikke snakke med flere kællinger.
De sagde ude fra rigshospitalet at jeg skulle komme derud og tjekkes og hvis vandet var klart og jeg ellers ikke havde nogle veer så ville de sende mig på et tog til aalborg, det skal lige siges at det altså er fem timer det tager til aalborg.
Hold kæft hvor blev jeg sur da han fortalte mig det efter at have snakket med dem.

KL: 21:00
Vi ankommer til fødeklinikken og på det tidspunkt har stefan fået røget 12 smøger fra vandet gik af, af bare nervøsitet.
Jeg fortæller dem så at vandet er lysegrønt (hvilket betyder at den lille har skidt i vandet af stress) de sender mig bare direkte over på fødegangen for nu må de ikke sende mig hjem.
Jeg for så kørt en ctg-scanning der viser at jeg allerede har veer hvilket jeg godt kunne mærke og barnets hjertelyd er helt fin.
Hun undersøger mig også og livmoder munden er væk og jeg har åbnet mig 1 cm.
Så for vi en fødestue, den største de har.

KL:23:00
Der er vagtskifte og den næste jordemoder vi for har en elev med. Hun er vores og kun vores hvilket er dejligt.

KL:01:00
Bliver jeg undersøgt igen og jeg har kun åbnet mig 1½ cm siden sidst det vil sige 2½ i det hele.

KL:03:00
Jeg kan mærke veerne har taget utrolig meget til og jeg havde fået besked på at ringe efter dem hvis de gjorde meget ondt.
Jeg bliver så tilbudt et skud morfin for at jeg måske kan få sovet lidt mellem veerne. Det hjalp da lidt men jeg fik kun blundet 20 minutter i alt i løbet af natten.
Stefan for også sovet i et par timer. Min mor tværtimod som var med hele vejen igennem sover ikke på et eneste tidspunkt.

Ca. KL: 06:30
Bliver jeg undersøgt igen og jeg er nu 5 cm åben.
På samme tidspunkt for vi en anden jordemoder da eleven har for travlt.
Jeg beder om at komme i vand og de begynder at fylde karet op.
Men hun vil lige køre en ctg inden for jeg må ikke komme der ned hvis det ikke lyder helt fint. hun så er i tvivl om det er min eller barnets hjertelyd hun kan finde fordi den ligger på 100 og det så sagtens kan være min der er gået nået op hvilket er normalt når man er i fødsel eller den lilles det er gået gevaldigt ned. Den lille for så sat en elektrode på og det var den lilles der lå på hundrede så der røg det bad.

KL: 07:00
Der er vagtskifte igen og da den anden jordemoder kommer ind gør det nu så ondt at jeg beder om noget smertestillende. Jeg for så noget latter gas. Samtidig for jeg besked om at ligge mig på siden for det kan nogle gange sætte gang i nogle ting. Og i det øjeblik jeg for vendt mig om for jeg den første presseve.
Så skal jeg ligge mig på ryggen igen og hun undersøger mig og da den lille ligger helt nede for jeg grønt lys for at presse.
På det tidspunkt begynder hjertelyden at falde drastisk. Så nu skal den altså bare ud. Så der bliver tilkaldt en anden læge ud over den der er for hun nægter at tage med kop så det må den anden gøre.
Da han så sætter koppen på for jeg en flænge som senere bliver syet med et sting.
Til sidst står der 2 læger, 2 jordemødre, 1 sygeplejeske og 1 børnelæge.

KL:07:33
Bliver den skønneste lille pige født. Jeg for hende ikke over til mig med det samme da hun skal have ilt. Hun havde navlestrengen rundt om sig fire gange og de sagde også at den var usædvanlig lang fordi hun havde fået strukket den sådan. Senere bliver hun vejet og målt. 3040 g og 49 cm. Hun har næsten ikke noget hår på hovedet og det hun har er helt lyst.
Stefan står så og kigger lid på hende men da han vender sig om mod mig begynder hans tårer bare at trille og det samme gør mine.Selv om det var en hård fødsel for både nadja og mig så synes jeg den var god.
Jeg kunne aldrig nogle sinde have gjort det uden stefan eller min mor, de var simpelthen den største støtte jeg kunne få. Jeg er glad for at stefan i al sin iver for at hjælpe mig ikke opdagede at hjertelyden faldt for så var han da først gået i panik.
I dag er Nadja knap 7 uger og hun stortrivedes selvom det var tæt på at gå galdt.
Jeg tror ikke at jeg ville kunne elske et menneske mere end jeg elsker hende.
Og stefan har simpelthen bare været fantastisk selvom han kun er 22 så har han taget ansvar fra starten og vist sig faktisk og være mere voksen end jeg troede.
Jeg ville med glæde gøre det om igen hvis det betød et lige så dejligt resultat.

lea

Søskende på babylisten:

Nadja har ingen søskende på babylisten

Få en personlig signatur til debatten eller hjemmesiden

Profilen er senest opdateret d. 20/3-2006

> Slet profil <