Morsverden.dk
Forside
Debat
Rabatlisten
Babylisten
Statistik

Opskrifte-arkiv
Spillearkade
 

Velkommen gæst ( Log In | Registrer )

<< Tilbage

Mor-/barn-profil for Annette og Mathias

Mathias 4½ år
Mathias 4½ år
slet

Mor: Annette, 34 år ( 7/12)
Søn: Mathias, 14 år

Fødselsdato: 12/7-2004 kl 07:53
Oprindelig termin:22/7-2004
Født da mor var 38+4 henne
Fødselsvægt: 3500 g
Fødselslængde: 52 cm
Fødested: Herning Central Sygehus
Bopæl: Fredericia
e-mail

> Ret profil / Tilføj søskende <

. Info . Vægt og længde . Motorik . Tænder . Billeder . Fødslen .

Fødselsberetning:

Ja så er det vidst på tide at jeg får skrevet lidt om mit fødselsforløb med Mathias.
Søndag sen eftermiddag, Jeg har lige stået og bagt banankage, men bliver lidt skidt tilpas så ligger mig i sengen og ringer hjem til mine forældre.
Det er min far der tager telefonen, vi snakker om stort og småt og jeg registere nogle mave smerter, men regner dem ikke for noget.
Jeg får talt færdigt med min far. Smerterne bliver dog ved, og jeg begynder at have en smule mistanke til veer. Søren og jeg begynder at tage tid på dem, de kommer dog meget ureglmæssigt men varer ca. 30-45 sek hver gang. Vi bliver enige om at gå en tur for at sætte lidt mere gang i det hvis det nu er veer. Gå turen bliver dog meget hård, og jeg kan mærke at smertene nu tager til og må flere gange støtte mig op af søren når der kommer en ve.
Da vi kommer hjem tager jeg en dejligt varmt bad. Smerterne er der stadig men ureglmæssige. Vi kontakter fødegangen kl. 23 som gerne lige vil se mig og køre en ctg.
Vi ankommer til fødegangen og bliver modtaget af en meget sur jordemoder. Hun undersøger mig men jeg kan slet ikke slappe af og det er virkelig ubehageligt med den GU.. Hun snerre lidt af mig og siger at jeg må da været blevet gravid på en eller anden måde... (Var ved at tænde helt af) Hun mener ikke at hun kan få fat i min livmodermund så de veer jeg har haft har ikke gjort det helt vilde. Der er nu vagtskifte og der kommer en lidt sødere jordemoder. Ctg\\\\\\\'en er fin. Jeg får en \\\\\\\"cocktail\\\\\\\" til at sove på.. En sprøjte i benet og 2 panodil og en sovepille. Vi vælger at tage hjem for at se om vi ikke kan få sovet lidt.
Da vi kommer hjem igen tager jeg pillerne og prøver på at falde i søvn, dog uden held. Mine veer gør nu så ondt at jeg ikke kan finde ro nogen steder.. Jeg vandre rundt i hele lejligheden ogf græder lidt af smerte. Jeg oplever og¨så at jeg hele tiden enten skal på toilettet.. Men kan ikke sidde stille når veerne kommer.. De er stadig meget ureglmæssige men lange.
Da klokken er 5.15 kan jeg bare ikke mere. Jeg vækker Søren og ber ham om at ringe til fødegangen og sige at vi kommer..
Det er nok mit livs længste tur ind til Herning (en tur på 10 km) Jeg kan slet ikke sidde ned under veerne så hver gang der kommer en må Søren holde ind til siden så jeg kan komme ud og stå op af bilen.
kl. 6.10 ankommer vi til fødegangen, en anden gravid står også og venter på at komme ind. Da vi bliver lukket ind af døren og begynder at gå ned af gangen kan jeg mærke at jeg bliver våd i bukserne. Jeg bliver en smule flov da jeg tror at det er fordi jeg ikke kan holde på vandet, så jeg krydser lidt mine ben for at skjule det. Vi kommer ind på en fødestue med det samme. Da jeg kommer ud på toilettet og får mine bukser af kan jeg godt se at jeg ikke har tisset men at det er mit vand der er gået. Få minutter efter begynder jeg at få pressetrang.
Der kommer en jordemoder ind, AnneMette, som tidli. samme dag havde kørt en strimmel pga. tegnblødning og mindre liv. Hun er rigtig sød og undersøger mig helt uden at det gør ondt. Jeg er der 8-9 cm åben og får ok til at presse næste gang. Nu fuldt åben.
Jeg får et spejl med hen for at kunne følge med. Søren står ved min side. Jeg har ikke kunne nå at få noget smertestillende så jeg hiver godt i lattergassen. Jeg oplever ikke rigtig at jeg kan presse godt nok under veerne så jordemoderen foreslår at jeg kommer op og stå i et par veer. Ned at ligge igen.. Og op og stå igen. Nu kommer der fart på. Jeg kommer ned at ligge igen og efter 3 presseveer er Mathias født. Han bliver hurtigt lagt op på mit bryst. Moderkagen bliver født 2 minutter efter, der er en knude på navlestregen , den er dog løs. Jeg kan mærke noget varmt komme ud af mig. Søren siger at der kom en ordentlig stråle med blod som ramte min jordemoder. De får travlt med at få givet mig den indsprøjtning som skal få min livmoder til at trække sig sammen.
Jeg skal syes en del og er lidt skidt så Mathias kommer over til farmand.
Jeg har så bagefter fået afvide at jeg lå og hev noget i den lattergas mens jeg blev syet og fyrede en masse pis af *Gg*
Blødningen tager til og mine efterveer er meget slemme.. Jeg får 2*pinex som slet ikke hjælper. Da de har travlt på fødegangen bliver vi stilt ud på gangen og får lidt at spise. Mine bind bliver skiftet jeg ved ikke hvor mange gange og de begynder nu at bekymre sig over alt det blod.
Vi bliver kørt op på barslesgangen H3. Jeg får lagt drop og får 2*1,5 l. saltvand.. Der bliver taget blodprøver da de tror at jeg skal have blod..
Min blod% er på 5,2 men de ser tiden an. Jeg er meget bleg.
Om eftermiddagen kommer mine forældre og sørens forældre kort på besøg.
Alt i alt en fantastisk oplevelse, og Mathias er bare sådan en dejlig og nem dreng )

Fødsels Journal

Annette & Søren kommer hjemmefra da Annette\\\\\\\'s veer er taget til. Ved ankomst lyttes til en god hjertlyd. Ved den gynækologiske undersøgelse er livmodermunden 8-9 cm åben. 6.35 begynder Annette at have pressetrang - Livmodermunden er nu helt åben og Annette små presser lidt. Der er god hjertelyd. 6.45 begynder Annette at presse mere effektivt og man begynder hurtigt at kunne se lidt af hovedet. 7.10 kommer Annette op og stå og presse et par veer, hovedet kommer længere ned. 7.40 kommer Annette igen op og stå og presse lidt. 7.53 føder Annette flot en dejlig søn, der lige bliver suget lidt og får noget ilt på maske, herefter kommer han op på mors mave.

Hjertelig Tillykke med en dejlig søn.

Med Kærlig Hilsen

Jordemoder AnneMette Jacobsen

Søskende på babylisten:

Silas (9 år 6 mdr)

Få en personlig signatur til debatten eller hjemmesiden

Profilen er senest opdateret d. 12/7-2009

> Slet profil <