Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

MetteM

Sovende Medlem_
  • Antal indlæg

    16087
  • Indmeldt

  • Seneste besøg

Posts posted by MetteM


  1. Jeg oplevede MoVe som lukket sådan at forstå, at de mange trin i optagelsesprocessen (25+, 100+ etc.) gjorde, at det var vanskeligt at komme til at debattere noget vægtigt, før man havde skrevet x antal indlæg om hvadvedjeg: havenisser (har vi nogensinde haft en tråd om havenisser :P ).

     

    Jeg oplevede det også som lukket i den forstand, at jeg var den nye i gruppen og andre kendte hinanden godt og havde en fast debatstil, man skulle passe ind i. Til gengæld fik jeg ret hurtigt respons på de indlæg, jeg skrev, og "lukketheden" opfattede jeg som ret naturlig. Jeg sammenlignede det med den oplevelse, jeg havde, da jeg startede i studenterpolitik. Vi nye brokkede os over, at de ældre studerende var ret indspiste. Året efter sad et nyt hold nye og brokkede sig over bl.a. mig :lol: Jeg regnede med, at det kom hen ad vejen, og det viste sig at være rigtigt.

     

    Jeg oplevede også, at min fornemmelse af lukkethed i nogen grad var selvskabt, fordi jeg ikke blot ville have respons; jeg ville gerne have respons fra dem, jeg oplevede et interesse- og "ånds"fællesskab med, fordi jeg tænkte, det kunne være spændende at debattere med dem. Når der så var andre debattører, der svarede mig, var jeg jo ikke ignoreret på nogen måde, blot ville jeg gerne have svar fra den og den, fordi jeg i andre sammenhænge havde fundet deres vinkel interessant. Det var jo op til mig at se på svarene, der kom og finde det interessante i dem, så eget ansvar for at lære folk at kende var også en del af min startoplevelse.

     

    Og så havde jeg det sådan, at den lukkethed jeg fornemmede var én af grundene til, at jeg valgte at være på MoVe. Jeg kunne/kan godt lide, at man er forpligtet på sine svar, at man skal lægge noget af sin tid og sit engagement her for at komme til at diskutere i de højere fora, og at man ikke bare kommer forbi med hit-and-run smædeindlæg, som jeg så på VB, hvor der på det tidspunkt ikke var krav om login for at kunne læse/skrive med alle steder.

     

    Til gengæld savnede jeg mænd, da jeg kom herind. Nu betyder det ikke noget for mig, om der er mænd her eller ej.

     

    MetteM


  2. Et moi :gah: Glæææder mig til de 6 mdr binding ophører :drømmer:

     

    Her er det dem, de har købt fibernettet :suk: Vi havde ellers fået lagt fibernet ind netop for at slippe forTDC. Men nej, de købte så fibernettet :græder: Så vi er bundet til dem :mur: :syg: Så nu har vi nul tv og nul net (bortset fra net via smartphone og kabel). jeg overvejer at vælge netforbindelsen fra igen og få noget fra Telenor igen.

     

    De ejer det kun på papiret. Det er DONG, der har installeret fibernettet.

    Nu vi er ved skældsordene, er jeg så den eneste, der synes, det klinger ret uheldigt med det navn? (Dong)

     

    :fnis: En kollegas fætter er ansat i DONG og var på international konference. Han kunne ikke forstå, hvorfor alle brød fnisende sammen, når han præsenterede, hvor han kom fra (på engelsk). Min kollega var lige så uforstående og spurgte mig "Er det noget med, at det betyder kondom eller sådan noget" :???: Mig "Øhmm, nej. Det er mere kondomets indhold." :P

     

    Nu var det en ret ung og genert kollega, så han var pænt flov over, at han havde spurgt rektor :lol:

     

    MetteM


  3. Må jeg ikke godt tilføje til den her liste, at man som læser også har et ansvar?

     

    Jeg bryder mig ikke om den stigende tendens til, at skriftlighed og ansvaret for, at budskabet modtages korrekt, lægges på afsenderen. Det giver mening i en kommerciel setting, hvor afsender har en interesse i at fastholde sin læser, men jeg bryder mig ikke om, at de principper også forplanter sig i sociale rum og inddirekte fortæller læserne, at de ikke har noget ansvar for f.eks. at prøve at abstrahere fra trykfejl, og at man godt kan forsøge at svare på noget, selvom en trådstarter har udtrykt sig rodet.

     

    Selvfølgelig er det godt med nogle redskaber til at udtrykke sig bedre på skrift - men ja ... selvom "den typiske internetlæser" er utålmodig, så kan man jo godt beslutte sig for lige at ville bruge lidt mere tid på et eller andet. Mors Verden er jo et socialt rum i lige så høj grad, som det er et skriftligt rum ... og derfor spiller sociale dynamikker også en rolle. Det er ikke kun usability.

     

    Jeg er meget enig med dig, Zenia, men det er jo altid en balancegang. Hvis man som udgangspunkt føler, at ikke ret mange svarer på ens indlæg, kan man vælge at forblive skuffet over tingenes tilstand og føle, at modtagerne burde være sig deres ansvar bevidst, eller man kan forsøge at komme modtagerne i møde. det er vel den sidste situation, Katja kommer med gode råd til.

     

    Jeg mener din pointe er vigtig at få med, fordi dette er et dialogisk forum, men hverken din eller Katjas synsvinkel kan stå alene. I sociale sammenhænge har man jo også tendens til at sortere den kommunikation fra, man ikke forstår eller interesserer sig for.

     

    MetteM

×