Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

MarianneF

10.000+
 • Antal indlæg

  38702
 • Indmeldt

 • Seneste besøg

About MarianneF

 • Rank
  Fast forward
 • Birthday 01/31/1963

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Bopæl
  Amager
 • Interests
  Jeg har to dejlige børn, som jeg kunne overkomme at få med næsten syv års mellemrum. Jeg bor med mand, børn, hund og katte i et hus på Amager, som vi flyttede til mens jeg var gravid med Sigurd. Der er stadig uudpakkede flyttekasser ...<br /><br />Hele vores øvrige udvidede familie bor i Jylland, men vi elsker fornemmelsen af at bo i hovedstaden, selvom vi aldrig går i det Kongelige - bare synd at børnenes dialekt mildest talt ikke bliver østjysk.<br /><br />Jeg arbejder fuldtids (og lidt til) som journalist, og har ikke de seneste mange år afsat tid til andre fritidsinteresserer end at læse gode bøger i sengen.

Recent Profile Visitors

1707 profile views
 1. MarianneF

  Du har et par stegte andebryster

  Haha. Hver gang jeg har set titlen på denne tråd, har jeg fået lyst til at bryde ud i et indigneret “Nej, det har jeg IKKE. De ser bare sådan ud”.
 2. MarianneF

  Forældreintra.. forslag om afskaffelse

  Jeg synes det er et fuldstændigt vanvittigt maskin-stormer-forslag. Forældreintra er den mest velfungerende kontaktbog, man kan forestille sig. Problemet med forældreintra er jo ikke den måde, man kommunikerer med skolen. Det er alle de andre forældre. Og måske enkelte lærere. Så hvis man endelig skulle gøre noget ved stress fra Forældreintra, skulle det skæres ned, så det udelukkende var et redskab til kommunikation mellem skole og forældre. Der skulle ligge skema, lektiebog, indkaldelse til samtale, kontaktbog mm. Men hvis nogle skoler ønsker at have det som et beskedsystem mellem forældre, skal de da selv styre det. Det er crazy-stuff. De kunne lige så godt afskaffe trafiklys og fartgrænser for at undgå road rage.
 3. MarianneF

  Gamle pinnede tråde

  Opslag, tror jeg det hedder her. Jeg browser aldrig selv efter forum, men kun efter nye tråde, så jeg ser ikke opslag, men det er da en god ide at fjerne dem, der er for gamle. Der kan måske være noget med, at nogle forummer tidligere have moderatorer, nu er der "kun" Lenka til at gøre det.
 4. MarianneF

  Hjælp til at finde denne mælkeskummer

  Breville sælges åbenbart under mærket "Sage" i Europa og med andre produktnumre, og så er den pludselig nemmere at finde, fx https://www.amazon.co.uk/Sage-Milchschäumer-Milk-Cafe-Frother/dp/B07BBYZYN4 eller her https://www.amazon.de/gp/product/B07BBYZYN4/ref=ox_sc_act_title_2?smid=A3JWKAKR8XB7XF&amp;psc=1
 5. MarianneF

  Hjælp til at finde denne mælkeskummer

  Nu ser jeg, at der står, den bliver sendt fra New York. Så kan du jo lige så godt købe den direkte fra en rigtig forhandler i USA. Og det vil så være de sædvanlige gebyrer plus told og moms for handel uden for EU.
 6. MarianneF

  Hjælp til at finde denne mælkeskummer

  På britisk ebay: https://www.ebay.co.uk/p/Breville-BMF600XL-The-Milk-Cafe-Frother-Chocolate-Stainless-Steel/2254344921?iid=173478276692&amp;_trksid=p2047675.m4097.l9055
 7. Fandt dem her hos Hasbro - det må være dem? https://www.hasbro.com/common/documents/dad288661c4311ddbd0b0800200c9a66/E6EF4A03E8ED4794976B9B122ECAEB27.pdf
 8. MarianneF

  Husk stofposer

  Jeg er meget glad for viskose/rayon, fordi når det er godt, er det virkelig godt - suverænt det bedste materiale til det tøj, jeg går i. Hvis bare man på forhånd kunne gætte, om man har fået noget af det, der bliver tyndt og krøllet eller tykt og stift ved første vask. Polyester har endnu større kvalitetsspænd: Findes fra det argeste ragelse til nærmest kunstsilke. Der er store miljøproblemer ved alle tekstiler, så man burde egentlig bare købe mindre tøj, hvis det var pga. kloden eller arbejderne. Men jeg blev såå træt af, at "naturmateriale" automatisk bliver oplevet som det bedste. Derfor er jeg stået af bomuld for en tid for at afprøve kunststofferne. Lige nu anses uld vist for det mindst belastende, både af klima, natur og arbejdsmiljø. Men hvis vi bare købte uldtøj i stedet for bomuldstøj, ville det være et stort problem med alle de får. Lidt ligesom med mandelmælk og komælk.
 9. MarianneF

  Husk stofposer

  Vi har alle sammen et forbrug af ting, fordi de er bekvemme, selvom der er mere miljørigtige valg. Stofposer hører afgjort til i småtingsafdelingen.
 10. MarianneF

  Husk stofposer

  Pt. har jeg nu også en fiks ide med at prøve at undgå bomuld i det hele taget. Det gør det mere spændende at købe tøj igen, og klart nok er beklædning et større problem hvad angår bomuld. Og der er helt sikkert mange andre steder end indkøbsposer, hvor det ville gøre en større forskel for klimaet at ændre sin adfærd. Fx det, vi putter i indkøbsposerne. Så hvis folk bare er glade for deres bomuldsnet, har jeg ikke (altid) behov for at oplyse om, at det var bedre at genbruge plastposerne. Men jeg synes der er fri (fakta)jagt på folk, som siger, at de bruger stofnet, fordi det er mere miljørigtigt.
 11. MarianneF

  Røde understregninger

  Det er som regel ikke hjemmesiden, men din browser eller en anden software-udvidelse. Og det er meget forskelligt, hvor man slår det til og fra. Det kan være i tastaturindstillinger, hvis det er en tablet. Eller i browseren på en PC. Jeg hader - HADER - at min computere blander sig i, hvad jeg skriver, og selvom jeg altid slår det fra, så har jeg stadig svært ved at finde de rigtige indstillinger, når jeg får nye programmer og nye apparater. Af en eller anden grund, så slår autocorrect sig selv til igen ved den mindste ændring. "Åh, du brød dig ikke om stavekontrollen i version 3.02.17. Her, lad mig slå det hele til for dig igen version 3.02.18."
 12. MarianneF

  Husk stofposer

  Jeg genbruger plastposerne. Det er mere miljørigtigt (men mest, fordi det er nemmest). Dog ikke foldet i nette, små franske trekanter.
 13. Det er jo det, jeg har foreslået: To forskellige profiler, så der er en privat-Lenka og en statsminister-Lenka.
 14. I øvrigt: Vi taler vel ikke i den her tråd om, at folk med admin-ret kan gå ind og se alt i et debatforum. Det ved alle. Problemet er, at man opfører sig anderledes på et forum, når man selv skal være varsom med ikke at komme til at misbruge en adgang eller en oplysning. Jeg kan huske som Superfisk - og ja, det er lang tid siden - at vi havde IP-adresserne stående i toppen af folks indlæg, fordi vi havde et troll-problem og derfor brug for at holde lidt øje med folks reelle identitet. Jeg gjorde mig umage med ikke at memorere tallene, fordi rigtige MoVinder stadig skulle kunne skrive som anonyme gæster uden at blive genkendt. På samme måde var det en ubehagelig følelse, at vi som SuperFisk kunne se i bunden af debatterne, hvem der akuelt læste med - også dem som var logget ind "anonymt". Det er ikke så meget fordi det var fristende at misbruge adgangen (selvom det desværre skete). Det er fordi det hele tiden trænger sig på, også når man har lyst til bare at være MoVinde. Det var en anden tid - behovene for admin-overvågning er anderledes i dag. Men hvis det rent teknisk er blevet sværere for at vælge den type oplysninger fra, så forstår jeg godt, hvorfor det belaster Lenkas fornøjelse ved MoVe. Det er den slags, som en god admin faktisk BØR være belastet af. Og det er også grunden til, at jeg har tillid til at hun ikke misbruger adgangen og meget nødig ser at hun helt slipper tøjlerne.
 15. Jeg har slet ingen problemer med, at du har adgang til det hele. Jeg ved jo fra tidligere indsigt, at du tager det dybt alvorligt, og jeg stoler på dig. Alle ved, at administratorerne rent teknisk har adgang til det alt på et site, men jeg kan godt forstå, at du faktisk ikke gider se det hele altid. Så jeg synes du skal oprette en ADMIN-profil, som du kun bruger, når du er på arbejde. Jeg tror det ville hjælpe dig med også at kunne bruge MoVo som MoVinde. Og måske ville det også hjælpe os andre til at respektere, at du ikke altid er vores mor, når du er her. Den gamle Lenka er så udelukkende privat-Lenka, men fortsæt endelig med kun at hedde Lenka. I princippet behøver nye brugere knap lægge mærke til, at du er Admin og MoVe-moar, selvom det måske skal deklareres netop af hensyn til fortroligheden.
×